Broadcasting

Onze klant

SenovvA biedt diensten aan in de entertainment-, speciale evenementen-, architectuur/constructie- en media services-industrie.

Het vraagstuk

Voor de halfjaarlijkse Television Critics Association Press Tour event, ondersteunt SenovvA alles, van begin tot eind. Denk aan productiemanagement, high definition video-systemen, projectie en LED-displays, één- en tweewegsatelliet en glasvezel afstandsbedieningen, volledige audio-ondersteuning voor talloze muzikale optredens, verlichting en design voor televisie-uitzendingen, decor – zelfs het tapijt. Dit evenement neemt gedurende 15 dagen een geheel hotel over. SenovvA bedraadt en verbind de vele zalen en ontmoetingsruimtes tot één geïntegreerd videosysteem.

Op 2 televisiekanalen van het hotelvideosysteem wordt een programmering uitgezonden van videomateriaal dat wordt aangeleverd door meer dan 25 deelnemende stations (‘networks’). Het was een erg arbeidsintenstieve klus om het materiaal in een programmering te plaatsen en vervolgens uit te zenden (broadcasting) op het geïntegreerde videosysteem. Per draaidag was één persoon 8 uur bezig om dit te realiseren. SenovvA zocht een geautomatiseerde afspeeloplossing waarmee al het videomateriaal (met audio) verwerkt en ingepland kon worden in een vooraf bepaald tijdsplan. De oplossing moest flexibel genoeg zijn om  verschillende videoformaten aan te kunnen. Het materiaal kon 180 minuten lang zijn, of slechts 1 seconde.  

SenovvA wilde dit proces minder tijdrovend maken en flexibeler kunnen omgaan met veranderingen op het laatste moment. De eventueel benodigde investering moest terugverdiend kunnen worden binnen 1 jaar.

Onze aanpak

We hebben samen met SenovvA de eisen van de gewenste oplossing in kaart gebracht en onderzocht of er al een bestaande en betaalbare oplossing op de markt was die de eisen kon ondersteunen. Dit bleek niet het geval.

Ons advies

Ons advies was om een compleet nieuwe standaardoplossing te bouwen, waarbij de volgende projectfasen doorlopen zouden worden:
1. Functioneel (incl. interactief, grafisch) en technisch ontwerp
2. bouw van een prototype
3. experimenteren, verbeteringen en veranderingen aanbrengen
4. bouw en testen van de definitieve versie
5. eerste versie uitbrengen

Realisatie van de oplossing

Bij gunning van het project bleek dat SenovvA al binnen drie maanden de oplossing wilde gebruiken. Daarom is afgesproken alleen de minimale functionaliteiten uit het ontwerp in het prototype te bouwen en in te zetten. Omdat het een prototype was, zou tijdens het evenement ook een ontwikkelaar op locatie aanwezig zijn om eventuele problemen direct te verhelpen. Minder belangrijke problemen werden binnen 24 of 48 uur opgelost. Het prototype is binnen de afgesproken drie maanden ontworpen én gebouwd en ingezet tijdens het evenement. Tijdens het evenement werkte het prototype naar tevredenheid op één belangrijk punt na: de software bevroor wanneer deze langer dan 26 uur aaneen draaide. Dit kon niet direct opgelost worden, daarom is gekozen om de software elke nacht handmatig te resetten. Gedurende het evenement zijn ook gebruikerservaringen geregistreerd en deze hebben geleid tot verbeteringen in het ontwerp.

Resultaat

  1. Dit vraagstuk resulteerde in een nieuwe standaardoplossing: Playfull. Hiermee kunnen gebruikers meerdere tijdlijnen/programmeringen opzetten, inrichten en afspelen voor de duur van een project/evenement. En dat in in slechts enkele minuten.
  2. SenovvA heeft met deze oplossing niet alleen enorme tijdswinst gerealiseerd, maar tevens veel flexibiliteit gekregen om tussentijds (en zeer last-minute) aanpassingen in het programma door te voeren.
    • Moesten voorheen aanpassingen in het programma of het materiaal minstens 24 uur tevoren worden aangeleverd, dan kan dit dankzij Playfull nu zelfs tot 1 uur tevoren.
    • De 8 manuren die per draaidag nodig waren om het programma tot stand te brengen, is teruggebracht naar maximaal 1 uur per draaidag.
  3. De investering van SenovvA is binnen een jaar terugverdiend.
broadcasting oplossing

broadcasting oplossing